Kaapse Brouwers


De Kaapse Brouwers brouwen sinds 2013 de lekkerste biertjes op de Kaap (Katendrecht) in Rotterdam. Met hun experimentele recepten brouwen ze non-conformistische bieren die de bier revolutie op gang hielp in de havenstad. Je vind de Kaapse Brouwers in de Fenix Food Factory. Ze zitten hier met een verzameling culinaire ondernemers die ambachtelijke en eerlijke producten maken. De openingstijden van het proeflokaal zijn van dinsdag t/m zondag, van 12.00 – 23.00 uur.
www.kaapsebrouwers.nl 


Bakkerswerkplaats


De Bakkerswerkplaats WijZijnRotterdam is een organisatie die tot doel heeft gesteld om het bakkers ambacht uit te dragen door het ambacht te leren aan buurtgenoten en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door het leren van het ambacht van A tot Z, van graankorrel tot brood heeft Rotterdam er een echte bakkerschool bij.  De Bakkerswerkplaats levert containerkoekjes aan voor de Rotterdamse Pakketjes.

Je vindt de Bakkerswerkplaats op de Sumatraweg 22, en zij zijn op onderstaande tijden geopend:
Elke dag geopend vanaf 8 uur en Zondag vanaf 9 uur
www.bakkerswerkplaats.nl


Logo van de brouwerij van Kompaan bier uit Den Haag

Chocoholic


Marco Harreman is al enige jaren werkzaam bij andere chocolatiers als hij in 2005 besluit om voor zichzelf te beginnen aan de Goudsesingel 69. Marco vond dat het beter kon en moest en heeft dat bewezen met zijn eigen creaties die hij maakt en verkoopt in zijn winkel. Zijn eigenwijzigheid blijkt ook wel uit de eigenzinnige samenstellingen van sommige bonbons met ingrediënten als lavendel, wasabi en gebakken ui. Dat is dan ook precies de kracht van de Chocoholic, het maken van bonbons met specifieke smaken die heel verslavend kunnen zijn. Je kunt je verslaving zelf onderhouden van dinsdag t/m zaterdag van 9-17 uur.
www.chocoholic.nl


Zeemansboter


Zeemansboter pindakaas is ontstaan op Katendrecht in Rotterdam. Thuishaven voor echte zeemannen. Een plek waar ze na een lange reis zongen en dansten. Waar ze elkaar sterke verhalen vertelden. Tot ze erbij neervielen. Van over de hele wereld komen de pinda’s binnen na een lange en ruige zeeruis vanuit verre oorden. Van de beste biologische pinda’s die hier aankomen wordt de pindakaas gemaakt. Puur en eerlijk van smaak werd het Zeemansboter genoemd. Bomvol goede energie waar je op volle stoom mee vooruit kan. Geïnspireerd op het ruige en rijk avontuurlijke leven van de zeeman.
www.zeemansboter.nl


Brouwerij Noordt


De plannen voor een eigen brouwerij begonnen eind 2010 toen Peter Rouwen op zoek ging naar een geschikt pand. Vele bezichtigingen later viel zijn oog op een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noordt. Op deze locatie aan de Zaagmolenkade, op slechts 1,5 kilometer afstand van de Coolsingel en aan de rivier de Rotte is ooit de welbekende Swanmarket begonnen. Sinds juli 2015 worden hier nu echte Rotterdamse speciaalbieren gebrouwen. Er zijn twee winkels waar je terrecht kunt voor de bieren. Bij Noordt op tap kun je alle verschillende bieren proeven. Bij Noordt op fles kun je, zoals de naam al doet vermoeden, de flessen kopen. Check de website voor de openingstijden.
www.brouwerijnoordt.nl


Maasstroompjes


In Rotterdam bedacht in 1934 de Rotterdamse banketbakker G. Slob de Maasstroompjes en won hiermee de prijs voor HET Rotterdamse koekje. Door de oorlog raakte het koekje in de vergetelheid, maar in 2013 heeft Inge Bodmer, de kleindochter van banketbakker Slob en drijvende kracht achter Maasstroompjes het koekje naar origineel recept weer op de markt gebracht. Het logo is ontworpen door de Rotterdamse grafisch ontwerper Stang Gubbels naar het oorspronkelijke inpakpapier uit die tijd.
www.maasstroompjes.nl

Rotterdammertjes


Het Rotterdammertje, in de vorm van een bouwsteentje, typeert onze wederopbouw en architectuur. Met het snoepje kunnen we de horden toeristen ook het thuisfront laten proeven hoe Rotterdam smaakt. Het snoepje wordt ontwikkeld en geproduceerd binnen onze eigen stadsmuren en geeft Rotterdammers met een achterstand tot de arbeidsmarkt ook een kans. Het Rotterdammertje prikt op je tong, zoals Rotterdam ons ook dagelijks prikkelt.
www.rotterdammertjes.com


Naturally Granola


Naturally Granola werd geboren toen de gepassioneerde en gezonde foodies Tiara uit de Caraïben en Nikos uit Griekenland elkaar ontmoetten. Na maandenlang bakken, proberen en proeven kwamen ze uiteindelijk tot het product dat nu zo in de smaak valt bij hun klanten. Namelijk de granola met de grote brokken. Behalve de noten, die uiteraard niet uit Nederland komen, komt de rest van de ingrediënten wel uit ons land
www.naturallygranola.com


Giraffe – Coffee Roasters


In 2013 hebben Maarten van de Jagt en Mark Jordaan het mooie koffiemerk Giraffe opgericht. Hun motto is beeldend uitgedrukt in hun logo: Giraffe Koffie branders steken graag hun nek uit om specialty koffie van het hoogste niveau te branden. Maarten is de culinaire journalist en schrijver van kookboeken en jureerde al een tijd bij (inter)nationale koffie wedstrijden. Mark is de man van de koffie en de techniek. Een droomkoppel kun je wel stellen dus.
www.giraffecoffee.nl


Rotterdamsche Confituur


De Rotterdamsche confituur is een resultaat tussen de stichting Lava Legato, Fruit de Renar en verschillende onderwijs en goede doelen instellingen. Het verbinden van het sociale en het zakelijke is het doel van de stichting. Het bedrijf richt zich op twee punten, enerzijds het maken van een eerlijk, organisch product met locale partijen. Anderzijds helpen ze graag mensen aan een stage plek en dan vooral mensen van speciale opleidingen die hier moeite mee hebben. Sinds begin 2018 is Rotterdamsche Confituur overgenomen door Stichting Social Delight. De doelstellingen blijven hetzelfde; lekker confituur maken en daarmee zo veel mogelijk jongeren met een beperking een kans te bieden op een zinvolle stageplaats of werk. Meer weten:
www.rotterdamscheconfituur.nl


Firma Bijten


Wouter Bijl en Maarten Bouten, combineer de achternamen om de firmanaam te achterhalen. Bij de Firma Bijten combineren ze ambachtelijk vakmanschap met een eigenwijze smaak en daardoor ontstaat een bijzonder assortiment vleeswaren. Het vlees wordt zoveel mogelijk direct bij de boer of een jager uit de buurt ingekocht. Bij het produceren van de producten komt duidelijk de liefde van pure smaken en begrijpelijke producten naar voren. Behalve dat je de producten van Firma Bijten uiteraard bij ons in de pakketten treft, vindt je ze ook in de Fenix Food Factory.
www.firmabijten.nl


Pineut Likeuren


Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson zijn de smaakmakers achter Pineut. Het idee van Pineut voert je terug naar de tijd dat het nog heel normaal was om zelf dingen te maken. Experimenteren en het proeven van zelfgemaakte creaties is hun favoriete bezigheid. Hun motto is dan ook; maak het lekker zelf. Zo hebben ze al zelf-maak likeuren en punches. Meer info?
www.pineut.nl


WUUDY


Wuudy is de creatie van architect en illustrator Helen Webster. Voordat ze in 2004 naar Nederland verhuisde, groeide ze op in Yorkshire en studeerde ze aan de Manchester school of Architecture. Met WUUDY produceert  ze abstracte, grafische afbeeldingen waarmee de essentie van het onderwerp de focus heeft.
www.wuudy.eu


De Weypoort


Het idee voor De Rotterdamsche Oude is lang geleden ontstaan in de Kuip, het voetbalstadion van Feijenoord. Hier werd namelijk alleen maar Amsterdamse kaas aangeboden en daar waren een aantal Rotterdamse zakenmensen het niet helemaal mee eens. Zo werd De Oude Rotterdamsche geboren. Sinds Dick Schumacher van de Weypoort De Rotterdamsche Oude onder zijn hoede heeft genomen is de populariteit ervan flink gestegen.
www.rotterdamsekaas.nl